Gråsisik – Carduelis flammea

Gråsisiken er litt mindre enn spurven og har en lett gjenkjennelig mørkerød panne. Hunnen har grå fjærprakt, mens hannen er mer brunfarget. De er virkelig akrobatiske når de spretter rundt på tynne greiner og kvister på jakt etter frø. De livnærer seg av frø, urtelignende planter og små insekter. De foretrekker å hekke i fjellbjørkskog og i Sør-Norges vierbelte, lenger nord i Norge finnes den også langs kysten. Gråsisiken overvitrer gjerne i Norge, men noen drar til kontinentet eller mot Russland. De legger 4-7 egg som klekkes etter 10-12 dager. Ungene forlater redet og blir flygeklare etter ca 14 dager. En tillitsfull fugl som ikke gikk av veien for nærmest å lande på linsen min for å skue etter mer mat, og mat fikk de alle sammen.

graasisik-01

graasisik-07-han

graasisik-05

Les om fuglebrett og fuglemat her…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.