Trærnes ”ville” vekst

Ikke alle legger merke til eller reflekterer over hvordan naturen formes og vokser rundt oss. Men tar man en nøyere titt på dette kan man oppleve det mest utrolige og artige bare ved å se på trær. Trærne vokser sakte, så prosessen er lang og tidkrevende, og det er mange faktorer som spiller inn for å få et helt ”rett og majestetisk” tre. De formes etter vær og vind, og kan bli de flotteste skulpturer. De formes også etter hvordan vi mennesker tar vare på og steller dem. Kapper vi en grein vokser ut en ny en tid etter, som kanskje vokser litt ”motsatt” av de andre. 

Klimaet spiller også en stor rolle for alt som spirer og gror rundt oss. Er det et år med mye kulde, lite nedbør, tørr luft og lite sol, vil ikke naturens vekster vokse like fort om det var godt med nedbør, moderat med sol og mild vinter. Vandalisme og utenksomhet er også faktorer som hindrer videre normal vekst for trærne. Så husk det neste gang du kutter en grein eller tynner ut trær i hage og park.

Her følger noen eksempler på vekstretninger og former:

treetsvillevekst-03

treetsvillevekst-02

treetsvillevekst-01

treetsvillevekst-04

treetsvillevekst-17

treetsvillevekst-16

treetsvillevekst-15

treetsvillevekst-13

treetsvillevekst-12

treetsvillevekst-10

treetsvillevekst-18

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.